Veien, sannheten og livet

Utenfor blokka mi er det noe som ligner på en kjerrevei. I Norge ville vi vel kalt det for en god gammeldags traktorvei. Small og støvete er den, men det er en trafikkert vei. Jeg ser noen ungdommer ruslende på vei til skolen, en mor med sitt spedbarn under armen, barn som springer etter en ball, en mann på vei med en trillebår, en gammel kvinne vandrende mot butikken. Veien er liten, men de er mange som bruker den. 
14124153_10153702210872595_1948658719_o

De som går på denne veien er i grunn ikke så ulike på misjonæren som sitter i høyblokka si. Joda, vi ser annerledes ut, men vi har og mange likhetstrekk. Vi er mennesker som bærer på tanker, forventninger,  meninger, ønsker og drømmer for dette livet. Men vi har mer til felles enn det. Vi er skapt og elsket av Gud. Ja, vi er elsket så høyt at Gud valgte å bli menneske. Jesus kom til oss, døde og tok alle vår synd, skyld og straff på seg. Hvorfor? Jo fordi vi skulle gå fri. Du som går på denne kjerreveien; barn, ungdom, voksne, eldre, mann og kvinne. Hvor går egentlig din ferd? Hvor leder veien deg? Ja du som vandrer der nede, hva blir ditt stoppested?  Jesus sier «Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg» Vet bolivianeren det? Jeg er jammen ikke sikker på om han gjør det.

Det er vårt kall som kristne. Å fortelle om Jesus, peke på ham, ja leve våre liv til ære for ham. Det kan du gjøre enten om du bor i Bolivia, Norge eller i et annet land. For når alt kommer til alt så er det vel det vi  ønsker, er det ikke? At så mange som mulig skal åpne sine hjerter når Jesus banker. At så mange som mulig kan vandre på veien i lag med Jesus helt hjem til det evige liv.

«Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde nattverd med ham, og han med meg.» Åp. 3:20

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s