El misionero

Jeg har vært så heldig at jeg har fått besøke Bolivia tidligere. Jeg var ettåring i 2010, i tillegg har det blitt 2 turer utenom. Så du kan si jeg visste jo hva jeg gikk til når jeg nå reiste ut. Eller gjorde jeg det? De siste dagene har jeg fått meg noen overraskelser.

Det er spansk pugging det går i for tiden. Hvis jeg ikke er på skolebenken, sitter jeg som regel hjemme å gjør lekser. Utfordrende? Ja. Kjedelig? Ja i grunn det også. Men det må til. Språket må læres, og det skikkelig. Heldigvis har jeg fritid også, til å henge med venner og stifte nye bekjentskap.

Her en dag var jeg hjemme hos en familie. Bolivianerne er veldig gjestfrie og disker ofte opp med en god «almuerzo»/middag. Denne gang var jeg ikke hos en kristen familie. Men før vi skulle spise, spurte faren i huset. «Preben, tu eres el misionero….» Preben du er misjonær, vil du be for oss og dette måltidet vi nå skal ha sammen? Jeg må innrømme at jeg ble tatt veeeldig på senga… Jeg har pugget mye spansk med lærerne mine, men vi har ikke kommet til det kapittelet som sier «hvordan be en takkebønn på spansk». Jeg ba litt på spansk og avsluttet på norsk. Faren takket for den korte bønnen, og jeg håper det kan ha betydd noe for dem. Vi spiste og fikk en god samtale etter på. I morgen skal jeg spille fotball med dem, så håper å bli bedre kjent med dem.

Lignende «overraskelse» fikk jeg meg idag. Besøkte på ny leksehjelp prosjektet til Pinni og familien. Begynner å bli kjent med barna der så det er gøy. Noe som jeg ikke var klar over, var at i dag skulle jeg ha en andakt. De spurte meg om jeg kunne komme, og det ville jeg jo. Men ante ikke at det betydde at «el misionero» også skulle ha ett lite Ord. Det ble noen avventende minutter. Men etterhvert som jeg fikk summet meg, ble det en liten andakt om «Jesus som ser oss, kjenner oss og vil ha samfunn med oss.» Aner ikke hvordan det gikk. Men kanskje var det noen der som fikk noe å tenke på.

Når jeg reiste til Bolivia hadde jeg mange forventninger. Det som har blitt en «vekker» for meg er at folket her. Bolivianerne. De har også forventninger til meg som misjonær. Så nå blir jeg ikke så overrasket som tidligere, når noen spør om forbønn eller en hilsen. Det er jo et privilegium å få være med å be og å dele noen fra Bibelen.

Prebens Bolivia-reisetips:
Hvis du skal et sted, alltid ha klart en liten andakt eller en hilsen. Du vil garantert få bruk for det.

jesushug

Reklame

Én tanke om “El misionero”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s