«Hva skal jeg gjøre for å arve evig liv?»

Det er en historie i Bibelen, hvor det kommer en rik ung mann til        Jesus (Mark. 10). Denne mannen bærer på et undrende spørsmål og spør ivrig: «Mester, hva skal jeg gjøre for å arve evig liv?» Det er et spørsmål som mange har stilt seg også i ettertid. Ja det er et spørsmål som mange bærer på i dag over hele verden. Mange i Norge. Og mange her i Bolivia lurer på: hva må jeg gjøre for å arve evig liv?

Mange søker etter en tilfredsstillende ro. Det finnes millioner av mennesker rundt omkring i verden, som gjør noe for å bli god nok for deres gud. Reis til Mekka, bad deg i Ganges, bær fram offer til moder jord. Det ligger så dypt inngravert i vår menneskenatur: «Jeg må jo gjøre noe for å bli god nok for Gud!?» Det var jo det den rike unge mannen lurte på, også så veldig mange flere etter han.

Du som sitter hjemme i Norge og leser dette, kanskje har du også lurt på det? Hva du skal gjøre? Mange lurer på det her i Bolivia. En gjerningstro er knyttet tett opp til kulturen og samfunnet her. Du som tenker at du må gjøre noe for å bli god nok ovenfor Gud. Hva vil du gjøre? Helt ærlig. Hva vil du gjøre? Hva kan du gjøre? Vet du hva? Du kan ikke gjøre noen ting. Ingenting. Det står ikke i din makt. Hvorfor? Fordi Jesus har allerede gjort det! Ved døden på Golgata og oppstandelsen den tredje dag overvant Jesus det onde. Vi trenger ikke lenger bære fram et brennoffer til vår Far i Himmelen. Men Jesus var lammet som bar alle våre synder til endes.

«Dere vet at det ikke var med forgjengelige ting som sølv eller gull dere ble kjøpt fri fra det tomme livet dere overtok fra fedrene, det var med Kristi dyrebare blod, blodet av et lam uten feil og lyte.» 1. Pet. 1:18f. Jesus kom ikke for å frelse de perfekte, de som greier alle ting selv. Men han kom for deg og for meg, for oss, syndere. Vi som ikke kan komme til Gud av oss selv. Vi som vet og har sett at vi ikke strekker til. «Vi får kalles Guds barn, og vi er det.»

Og hvem er så det? De som for kalles Guds barn, de som har en evighet i med Ham i vente, hvem er de?  Kom til meg, alle som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi dere hvile! Matt. 11:28. Noen annen navneliste enn denne finnes ikke i vår Bibel. Kom til meg alle, sier Jesus.
jesuspraying

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s