Sulten?

 

hungry puppy

 

En bolivianer er glad i å spise, det er vel de fleste av oss? En cochabambiner (person fra Cochabamba) elsker å spise. De sier i hvert fall det selv her i byen: «Du spiser ikke for å leve, men du lever for å spise.» Her trenger du ikke lete lenge før du finner et spisested. Choleta, churrasco, pique, charque,  silpancho, chicaron, pollo al broaster, al spiedo, al horno og ikke minst sopa de mani. Cochabambinerne har helt klart å knekke «matkoden», ingen tvil om det!222029_600
Vi spiser, og  det må vi gjøre hver eneste dag for å holda maskineriet i gang. Men er dette den eneste formen for mat som vi har bruk for? Bibelen sammenligner Guds Ord med mat som vi også må ta til oss.

La Kristi ord bo rikelig blant dere, så dere lærer og formaner hverandre i all visdom med salmer og lovsanger og åndelige viser og synger med takknemlighet i deres hjerter for Gud. Kol.3.16

Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som går ut av Guds munn. Matt.4:4

Salme 102.

Leser vi Bibelen? Det kan være fort gjort å glemme, det kan være tiltak å sette seg ned, det kan være vanskelig å sette av tid. Vi er jo så travle. Og når vi først er ledige så er det jo 1000 ting vi skulle ha gjort: vasket klær, tatt oppvasken, betalt regninger osv. Tid har vi, det handler bare om prioritering og gode rutiner.

For en tid tilbake startet den ene menigheten vår her i Cochabamba, en bibelgruppe. Folk ville samles om Ordet, de ville ta til seg næring. De ville bli bedre kjent med Jesus. De begynte med annenhver torsdag. Det fungerte bra og ikke lenge etter på bestemte de å samles hver torsdag.
Siden har det startet opp to grupper til som samler seg i bønn og bibellesing. Folk hungrer etter Ordet! Og det er fantastisk å se og å være med på.

Øivind Andersen sa en gang: «Ditt forhold til Jesus, er slik som ditt forhold til Bibelen er.» Er du sulten? Hungrer du etter Guds Ord? Tenker du at Jesus er langt borte fra deg? Svaret er enkelt: Les og et!

Nå vel, alle dere som tørster, kom til vannene! Og dere som ingen penger har, kom, kjøp og et, ja kom, kjøp uten penger og uten betaling vin og melk! Hvorfor veier dere ut penger for det som ikke er brød og deres fortjeneste for det som ikke kan mette? Hør på meg! Så skal dere ete det gode, og deres sjel skal glede seg over de fete retter. Vend øret hit og kom til meg! Hør! Så skal deres sjel leve.                    Jes. 55:1-3

bibelmat

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s