Mirakelgutten

Jeg har lyst du skal bli kjent med denne karen. Dette er ingen ringere enn: Mahonry Omar Campitos Torres. Eller bare Omar. 14067486_941219505990414_8317674788468381182_n

Omar er en smilende 21 åring. Kommer opprinnelig fra Beni (Amazonas området), men grunnet studie har han flyttet til Sucre. Der bor han i lag med sine to eldre søstre som også studerer i «den hvite byen». Den miste søstera bor fortsatt med foreldrene i lavlandet.

En må nok kunne si at Omar og søstrene ikke har hatt en tradisjonell boliviansk oppvekst. Faren er katolikk mens moren er mormoner. Søsknene har dog hatt en grei oppvekst, men grunnet forskjellig tro i hjemmet, har familien vært noe splittet.

For en stund tilbake fikk noen jenter i vår menighet i Sucre, Vida Nueva, kontakt med Omars storesøster. De invitert henne med på ungdomsmøtene, og på den måten ble Tamara kjent med Jesus. Nå i juni, har også Omar begynt å gå i vår menighet. Det er fantastisk!

Omar var jeg så heldig å bli kjent med nå på leiren i Sucre. Han smiler. Alltid blid. Alltid hjelpsom. Han har nemlig en ekstra god grunn for å smile og være glad. Han blir også omtalt som mirakelgutten.

For 3 år siden når Omar gikk siste året på videregående skjedde det en ulykke. Han og noen kamerater var på taket på skolebygget. Omar var uheldig og falt 26 meter ned i asfalten. 26 meter. Et fall som doktorene mente ingen kunne overleve. Omar gjorde det. Han landet med armene først. Og han har ikke mer skrammer enn stålplater i begge armene og sydd noen sting i hodet. Han kan ikke løfte tunge ting med armene. Men han spiller volley og fotball som alle andre. Omar smiler. Alltid.

Fallet fra skoletaket vil nok alltid bli husket. Og Omar har nok forandret seg mye siden tiden på videregående. Vi to er forskjellige, vi har opplevd forskjellige ting og har forskjellig oppvekst. Men vi har og mange likhetstrekk. Nå vil Omar hjelpe. Ja nå vil han følge Jesus.
img_4755

Reklame

2 tanker om “Mirakelgutten”

  1. Ei fantastisk historie, Preben! Takk for at du formidlar vidare til oss her heima om kva enkelte har opplevd. Så kjære blogglesarar: La oss hugse på endå ein «kjent» person i bønn.
    Mvh Pappa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s